Ga naar de inhoud

Helpt u mee jongeren te enthousiasmeren voor techniek! Doe mee met de activiteiten in het najaar 2022

De basis voor het keuzeproces is kinderen en leerlingen enthousiasmeren. En de mogelijkheid om techniek zelf te ontdekken/te beleven. Om dat te doen bent u als bedrijf essentieel. We willen u daarom vragen mee te doen aan een of meerdere van onze activiteiten. Op deze pagina geven we meer informatie over hoe u kunt bijdragen, daarna volgt een formulier waarmee u kunt aangeven wat u zou willen doen.

Hoe kunt u als bedrijf meedoen?

  • Op 14 oktober a.s. organiseren we weer een Techniek Tastbaar in Apeldoorn en Epe als onderdeel van het Techniekfestival. De reacties van leerlingen en bedrijven op deze dag waren erg enthousiast en daarom geven we er graag samen met u een vervolg aan. Foto’s en een impressie van de leerlingen kunt u zien op Techniekfestival – Sterktechniekonderwijsapeldoorn.nl. Bent u geïnteresseerd en wilt u (weer) deelnemen, laat het ons weten. In augustus organiseren we een informatiebijeenkomst voor bedrijven over Techniek Tastbaar.
  • Daarnaast denken we erover om tijdens het Techniekfestival (oktober 2022) een open bedrijvendag voor leerlingen en hun ouders te organiseren. Deze activiteit zal veel overeenkomsten hebben met de open dag die verbonden was aan de Week van de Techniek.
  • Een van de onderdelen van het Techniekfestival is Let’s play the game. Leerlingen uit de bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs gaan aan de slag met kleine, concrete technische opdrachten. Vorig jaar deden duizenden enthousiaste leerlingen in de regio mee aan deze activiteit. We zijn daarvoor op zoek naar bedrijven die materialen of begeleiders (denk hierbij bijvoorbeeld ook aan uw praktijkopleiders) ter beschikking willen stellen.
  • Technodiscovery geeft door het jaar heen leerlingen de mogelijkheid om buiten de school praktisch kennis te maken met techniek. We zijn daarvoor op zoek naar bedrijven die materialen of begeleiders ter beschikking willen stellen.

Een korte impressie van Techniek Tastbaar 2021

Geef hieronder aan waaraan u wilt meewerken

Fout: Contact formulier niet gevonden.