Ga naar de inhoud

Techniekfestival 4 t/m 29 oktober 2021 smaakt naar meer!

Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en NewTechPark kijken terug op een geslaagd techniekfestival.

Techniek is overal! 

Techniek wordt tastbaar en beleefbaar met veel activiteiten in Apeldoorn en Epe. Het Techniekfestival is een initiatief van Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en het NewTechPark. Het is voor leerlingen van het vmbo en de bovenbouw van het basisonderwijs. Zij maken kennis met de rol van techniek in de wereld van alle dag.

Niet alleen de leerlingen kunnen zich uitleven met veel activiteiten. Bedrijven hebben de mogelijkheid te laten zien wat zo leuk en interessant is aan techniek en docenten van het voortgezet onderwijs en leerkrachten van de basisscholen worden uitgedaagd grenzen te verleggen en nieuwe context voor hun lessen aan te boren. Ouders worden uitgenodigd om op speciale momenten met hun kinderen de ontdekkingen van de wereld van techniek samen te doen.

Kijk mee met de ervaringen van leerlingen in Let’s play the game.

Activiteiten techniekfestival

4-29 oktober 2021

 

Met veel plezier hebben hier in Apeldoorn 1256 leerlingen van 32 basisscholen meegedaan en in Apeldoorn en Epe 1102 leerlingen van 7 scholen voor het voortgezet onderwijs.
Het smaakt naar meer en we gaan dan ook aan de slag om in 2022 een vervolg te organiseren. 

8 oktober 2021

Techniek Tastbaar:
“doe-en-beleef-techniek festijn”

Samen met in totaal 34 bedrijven hebben we zowel in Apeldoorn als in Epe een prachtige kennismaking met techniek georganiseerd. Er waren veel activiteiten voor leerlingen en techniek werd echt tastbaar. In totaal hebben daar 1360 leerlingen aan meegedaan. En ook dat smaakt naar meer.

Wij kijken er naar uit jullie in 2022 weer en hopelijk met nog meer te ontmoeten.
 
Benieuwd naar de indruk van leerlingen? Bekijk hieronder de video impressie die door leerlingen van jaar 2 van de Heemgaard is gemaakt.