Ga naar de inhoud

Project 4

Onderzoeken en ontwikkelen nieuwe leerroutes VMBO

Projectleider Bernard Zuidhof

Bernard Zuidhof is projectleider van het project: “Onderzoeken en ontwikkelen nieuwe leerroutes VMBO” bij Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn/Epe. Hij werkt ook als docent MEI opleidingen bij Aventus in Apeldoorn.

Onderzoeken en ontwikkelen nieuwe leerroutes VMBO: Duurzame leerroutes van VMBO naar HBO in samenwerking met het bedrijfsleven en MBO-instellingen.

Doelgroep

Leerlingen VMBO

Gericht op

Leren en doorleren

Doelstellingen

Ontwikkelen van nieuwe leerroutes die voldoen aan de wens om talent de ruimte te geven om van VMBO naar MBO door te stromen zodanig dat er ook een aansluitingsmogelijkheid ontstaat naar het HBO. 

Daarnaast nieuwe leerroutes ontwikkelen die leerlingen de mogelijkheid van een geïntegreerd en gecombineerd traject bieden dat leidt tot een MBO 3/4 diploma met een specifieke technische inhoud gericht op de regionale behoefte, zodat de leerlingen meer kansen hebben op baanzekerheid in de regio.

Het onderzoek en de ontwikkeling van deze toegesneden leerroutes gebeurt in nauwe samenwerking met de betrokken MBO-instellingen en het bedrijfsleven.

Activiteiten

  1. Projectuitvoering.
  2. Nieuwe talentroute onderzoeken en ontwikkelen.
  3. Nieuwe leerroute MBO 3/4 diploma met regionaal gerichte technische inhoud onderzoeken en ontwikkelen.

 

Beoogd resultaat

  • Een uitgewerkte leerroute (talentroute) voor techniekleerlingen die een mogelijkheid hebben om door te stromen naar het HBO of een MBO-5 opleiding.
  • Een onderzoeksresultaat wat beschrijft aan welke routes MBO 3/4 er behoefte is in de regio, hoe opleidingen daarbij aansluiten en welke competenties voor deze opleidingen nodig zijn.
  • Voor minimaal één leerroute VMBO-MBO 3/4 een inhoudelijk beschrijving van deze nieuwe op-leiding.
  • Op één of meerdere VMBO-scholen starten we met de talentroute en wordt tenminste met 1 nieuwe leerroute MBO 3/4 gestart.