Meteen naar de inhoud

Project 2: Verbinding onderwijs en techniekpraktijk versterken

Versterken verbinding onderwijs en techniekpraktijk

Projectleider Arjan Wissink is ondersteuningscoördinator en docent Mobiliteit & Transport op Sprengeloo: “De reden dat ik ‘ja’ heb gezegd tegen deze uitdaging, is dat ik altijd al van pionieren heb gehouden. Voordat ik negentien jaar geleden bij Sprengeloo ben gaan werken, heb ik in een autobedrijf van alles gedaan op het gebied van techniek. Hierdoor weet ik hoe leuk techniek is en kan zijn.”

De opdracht

“De opdracht van ‘project 2’ is aanzienlijk en vandaar ook dat ik klein wil beginnen. In samenwerking met het bedrijfsleven gaan we het aanbod van keuzevakken techniek verbreden en moderner en toegankelijker maken, ook voor leerlingen met niet-techniekprofielen. Daarom wil ik proactief bedrijven gaan benaderen, zodat we samen kunnen kijken welke wensen het bedrijfsleven heeft. Ook kunnen we samen onderzoeken hoe we praktijksimu-latie kunnen organiseren. Bij bedrijven op locatie bijvoorbeeld, maar wat mij betreft ook in praktijksimulatieruimtes op de scho-len die deelnemen aan dit programma.”

Impact op leerkrachten en docenten

“Docenten in het VO zullen allereerst techniekles gaan geven bij bedrijven op locatie en in de praktijksimulatieruimtes op hun school. Daarnaast wil ik hen vragen om mee te kijken naar het huidige aanbod van keuzevakken. Want als docenten en het bedrijfsleven samenwerken, zorgen we ervoor dat er een actuele verbinding ontstaat tussen ons techniekonderwijs en.