Ga naar de inhoud

Bruggen bouwen tussen onderwijs en de techniekpraktijk.

Projectleider Ronald Voorhorst

Ronald Voorhorst is projectleider “Bruggen bouwen tussen onderwijs en de techniekpraktijk” bij Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn. Hij werkt daarnaast als zelfstandig coach en adviseur en als bedrijvenregisseur bij het NewTechPark in Apeldoorn. 

“In samenwerking met het bedrijfsleven gaan we het aanbod van keuzevakken techniek verbreden, moderner en toegankelijker maken, ook voor leerlingen met geen profiel in techniek. Daarom ga ik proactief bedrijven benaderen, zodat we samen kunnen kijken welke wensen het bedrijfsleven heeft. Ook onderzoeken we samen hoe we praktijksimulatie kunnen organiseren. Bij bedrijven op locatie bijvoorbeeld, maar wat mij betreft ook in praktijksimulatieruimtes op de scholen die deelnemen aan dit programma.”

Impact op leerkrachten en docenten

“Docenten in het voortgezet onderwijs gaan allereerst techniekles geven bij bedrijven op locatie en in de praktijksimulatieruimtes op hun school. Daarnaast wil ik hen vragen om mee te kijken naar het huidige aanbod van keuzevakken. Want als docenten en het bedrijfsleven samenwerken, zorgen we ervoor dat er een actuele verbinding ontstaat tussen ons techniekonderwijs en de praktijk.