Ga naar de inhoud

Een bruggenbouwer tussen onderwijs en techniek 

Ronald Voorhorst werkt sinds kort als projectleider aan het project ‘Bruggen bouwen tussen onderwijs en de techniekpraktijk‘. Hij werkt aan het uitbreiden en moderniseren van de techniekvakken en organiseert praktijksimulaties om te zorgen dat alles goed aansluit op de praktijk.

Onderwijs- en carrièregrond van Ronald 

Ronald Voorhorst, een 51-jarige projectleider, woont al 16 jaar in Apeldoorn samen met zijn vrouw en drie kinderen. Hij heeft een rijke voorgeschiedenis die hem heeft gevormd tot de persoon die hij nu is, zowel professioneel als persoonlijk. Hij komt uit Raalte, is later verhuisd naar Apeldoorn, heeft een technische en commerciële achtergrond met opleidingen zoals MTS, een jaar HTS in Enschede, NIMA-A, en een HEAO-diploma via avondstudie. Zijn carrière in de techniek omvat staalverkoop, het leiden van een eigen vestiging, autoverbouwingen, en een rol bij Wolters Noordhof in Houten waar hij technische tekeningen kocht voor onderwijsboeken, wat zijn start in het onderwijsveld markeerde. 

Overstap naar het onderwijs 

Na een decennium bij Wolters Noordhof en de opkomst van digitale fotografie, maakte Ronald de overstap naar het onderwijs. Hij ging werken bij Be Informed in Apeldoorn, als opleidingsmanager verantwoordelijk voor software-implementatie, en behaalde een diploma als registerdirecteur onderwijs. Zijn rol als directeur van CBS Arcade en Zonnewende bood hem ervaring in het leiden en vernieuwen van onderwijsprogramma’s. 

Rol bij Sterkt Techniek Onderwijs Apeldoorn/Epe en het NewTechPark 

In mei 2023 ging Ronald werken bij het NewTechPark als bedrijvenregisseur, met de taak om regionale bedrijven samen te brengen en een cultuur van levenslang leren te bevorderen. Zijn werkzaamheden omvatten het werven van nieuwe leden voor het NTP en het koppelen van het bedrijfsleven aan het onderwijs. 

Voor Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn/Epe werkt Ronald sinds kort als projectleider aan het project ‘Bruggen bouwen tussen onderwijs en de techniekpraktijk‘. Hij richt zich op het verbreden en moderniseren van het aanbod van techniekkeuzevakken en het organiseren van praktijksimulaties om een naadloze aansluiting met de praktijk te waarborgen. 

De functies bij Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn/Epe en het NewTechPark complementeren elkaar goed voor Ronald omdat beide rollen gericht zijn op het verbinden van technisch onderwijs met de praktijk. Als bedrijvenregisseur bij NewTechPark brengt hij bedrijven samen en bevordert hij levenslang leren, wat een directe link heeft met zijn werk bij Sterk Techniek, waar hij als projectleider techniekonderwijs moderniseert en praktijksimulaties creëert. Door deze functies te combineren, kan hij zorgen voor een sterkere integratie tussen theorie en praktijk, wat essentieel is voor het ontwikkelen van relevant en actueel techniekonderwijs. 

Innovatieve synergie 

Ronald is iemand die graag buiten de gebaande paden denkt en met een nieuwsgierige aard. Zijn doel is om synergie te creëren tussen bedrijven, onderwijs en andere belanghebbenden, door bestaande concepten en ideeën samen te brengen in plaats van ze afzonderlijk opnieuw uit te vinden. 

Bedrijven die nieuwsgierig zijn naar samenwerking of meer willen weten, kunnen contact opnemen met Ronald: bedrijvenregisseur@newtechpark.nl