Ga naar de inhoud

Jenaplan basisscholieren rijden in elektrische auto’s, gebouwd door studenten RSG Epe

Jenaplan leerlingen rijden in electrische auto's

Op 28 maart beleefden de leerlingen van basisschool Jenaplan uit Epe een superleuke ochtend bij NewTechPark in Apeldoorn, mede mogelijk gemaakt door Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn en Epe. De dag stond in het teken van ontdekken, leren en vooral veel plezier hebben in techniek.

De leerlingen doken in de praktische wereld van techniek door deel te nemen aan 3 interactieve workshops. Het hoogtepunt? Zonder twijfel het zelf besturen van de elektrische auto’s, met de hand gebouwd door talentvolle derdejaars studenten van RSG Epe. In de workshops ‘Snelheid en Behendigheid’ kregen de leerlingen de kans om hun vaardigheden in het rijden en manoeuvreren met deze voertuigen te testen en te verbeteren. Onder leiding van een Broekhuis Lease expert verkenden leerlingen de binnenkant van een auto, leerden over motoren, aerodynamica en boordelektronica.

De dag was mogelijk door de samenwerking met lokale onderwijs- en bedrijfspartners zoals RSG Epe, Aventus, UGO, UDO, en Broekhuis Lease. “Deze samenwerking is cruciaal om jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek,” benadrukt Bas Nijland, docent UDO en RSG Epe. “We zien hoe deze praktijkervaringen de leerlingen niet alleen kennis bijbrengen, maar hen ook echt raken en inspireren.”

“Het was geweldig om te zien hoe de kinderen met zoveel enthousiasme de auto’s bestuurden die wij hebben gebouwd,” vertelt een leerling van RSG Epe.

Deze ochtend was niet alleen een succesvolle ervaringsdag, maar ook een voorbode van wat Sterk Techniek Onderwijs in de regio wil bereiken. “Dit evenement is slechts het begin. We gaan dit programma ook aan andere scholen aanbieden.” geeft Ronald Voorhorst, projectleider bij Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn en Epe aan.

Bekijk hier de video:

Video is gemaakt door Sander Poll.