Ga naar de inhoud

Laswedstrijd groot succes!

Door Nienke Baars projectleider Van PrO/VSO tot prof!

Bij Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn/Epe hebben leerlingen van verschillende praktijk- en vmbo-scholen meegedaan aan de jaarlijkse laswedstrijd, dit jaar gehouden bij Aventus Apeldoorn. De jongens en meiden moesten op hun examenwerkstuk zes lasdisciplines laten zien. Henk Spaan, onze techniekdocent van UGO Apeldoorn, legde uit dat zulke hands-on ervaring cruciaal is om je NIL-1-lasdiploma te behalen.

Daarnaast brachten de leerlingen ook een bezoek bij bedrijven zoals Hamer, waar ze een kijkje namen in de Prefab-hal en een presentatie bijwoonden. Vervolgens gingen ze bij Mosterd Installatietechniek – na een korte demo en uitleg over TIG-lassen – aan de slag! In totaal deden 13 leerlingen mee van UGO, Praktijkschool Apeldoorn, Praktijkschool de Tender en Jacobus Fruytier.

Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk het MIG/MAG lasexamen dat plaatsvond bij Aventus. Alle deelnemers, jongens en meiden, slaagden met vlag en wimpel! Dit maakte een enorme indruk, vooral op een leerling die aanvankelijk een opleiding in licht en geluid wilde volgen, maar nu door zijn nieuwe passie voor lassen misschien wel deze kant op wil met zijn opleiding. Een oud-leerling die door Sterk Techniek met het booglassen in aanraking kwam en nu voor Mosterd werkt, gaf tijdens het bedrijfsbezoek een presentatie. Hij wist zijn enthousiasme voor het vak overtuigend over te brengen op de leerlingen.