Techniekfestival 4 t/m 29 oktober 2021

Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en NewTechPark organiseren in oktober het techniekfestival.

INSCHRIJVING IS OPEN

Techniek is overal! 

Techniek wordt tastbaar en beleefbaar met veel activiteiten in Apeldoorn en Epe. Het Techniekfestival is een initiatief van Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en het NewTechPark. Het is voor leerlingen van het vmbo en de bovenbouw van het basisonderwijs. Zij maken kennis met de rol van techniek in de wereld van alle dag.

Er zijn twee activiteiten waar leerlingen of klassen zich voor kunnen inschrijven:

Let’s play the game: meerdere data, inschrijving via de docent of de leerkracht

Informatie voor po 
Informatie voor vo

Techniek Tastbaar: 8 oktober 2021, Apeldoorn- inschrijving per leerling, Epe – aanmelding via de school.
Informatie voor po (link brief pdf)
Informatie voor vo (link brief pdf)Niet alleen de leerlingen kunnen zich uitleven met veel activiteiten. Bedrijven hebben de mogelijkheid te laten zien wat zo leuk en interessant is aan techniek en docenten van het voortgezet onderwijs en leerkrachten van de basisscholen worden uitgedaagd grenzen te verleggen en nieuwe context voor hun lessen aan te boren. Ouders worden uitgenodigd om op speciale momenten met hun kinderen de ontdekkingen van de wereld van techniek samen te doen.

Het wordt gaaf en wij hebben er veel zin in!

Zeven werelden van techniek

De zeven werelden van techniek spelen in deze maand een centrale rol. Om die werelden concreet te maken wordt samen met bedrijven uit de regio en Jetnet/Technet het NewTechpark omgebouwd tot een inspirerende omgeving waarin je kunt kennismaken met de 7 werelden van techniek. Je kunt ontdekken in welke werelden jouw favoriete bedrijf allemaal actief is. Maar ook in welke werelden jouw favoriete techniek allemaal wordt toegepast. De inspirerende omgeving nodigt uit om te ontdekken, te leren, te innoveren en te experimenteren. 

De inrichting is geïnspireerd op de opstelling die vorig jaar in Omnisport heeft gestaan voor de vakkanjer wedstrijd. Helaas kon deze toen niet gebruikt worden in verband met de corona-maatregelen. Deze opstelling zal in een aangepaste vorm in oktober een plek krijgen op het NewTechPark in Apeldoorn.

Ook worden satellietplekken gecreëerd op verschillende scholen. Uiteraard allemaal wat kleiner, maar niet minder indrukwekkend.

Houd de website in de gaten: er komen veel activiteiten gedurende de hele maand, zowel op het NewTechPark als ook op de verschillende scholen die meedoen in Apeldoorn en Epe. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website .

Blijf de ontwikkelingen volgen! Wij zien jullie graag in oktober!