Ga naar de inhoud

Techniekonderwijs en bedrijfsleven ontmoeten elkaar tijdens ontbijtbijeenkomst

Woensdag 10 mei kwamen ’s ochtends zo’n 75 mensen uit het bedrijfsleven en onderwijs samen om een bijeenkomst bij te wonen over de aansluiting tussen techniekonderwijs en het bedrijfsleven. NewTechPark en Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. organiseerden deze bijeenkomst om samen te kijken naar de toekomst. Ons doel is om het onderwijs meer te laten aansluiten op de praktijk en leerlingen enthousiast te maken voor techniek.
 
Programma
Na wat heerlijke broodjes en een goede kop koffie startte Hildegonde Mostert, programmaleider STOA, de bijeenkomst in de zaal in het NewTechPark. Tijdens het programma werd er gesproken over welke evenementen er aankomen in het nieuwe schooljaar en hoe we tijdens deze evenementen kunnen samenwerken. Met als doel: leerlingen en ouders te enthousiasmeren voor techniek. We laten ze zien en voelen wat techniek is en zien dit als een investering in de toekomst voor het werven van nieuwe werknemers die voor technische functies gaan kiezen.
 
De volgende evenementen staan op de agenda

  • Techniek Tastbaar voor leerlingen en ouders: Bedrijven laten leerlingen kennismaken met technische onderdelen.
  • Nieuw: Techniek Tastbaar voor volwassenen – Dit event is gericht op (zij)instromers in de techniek (initiatief van Tech 1000) 

Bas Kemps van Gelre Ziekenhuizen en Elke Westers van Reerink IJzerwaren vertelden hun ervaringen van de afgelopen editie. Zij bedachten leuke opdrachten waarmee leerlingen theorie direct in de praktijk konden brengen. Ronald Voorhorst (regisseur bedrijven NewTechPark) en Peter Bom (Saxion Hogeschool) onderzoeken en bedenken opdrachten waarmee leerlingen tijdens het bezoek aan dit event aan de slag kunnen. Want het is belangrijk om de theorie beter te laten aansluiten op de praktijk. Martine Hoek, van BPA (mobiele) Pompen vertelde hoe zij tijdens het event een zwembad lieten leegpompen om leerlingen te laten zien hoe dit werkt en hoe snel dit kan met een mobiele pomp.

Wil je meer weten over dit event of je aanmelden? Kijk dan hier…