Ga naar de inhoud

Doorlopende leerroutes vmbo–mbo

Foto: Projectleider Bert Jimmink

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) is een van de richtingen binnen de bovenbouw van het vmbo. Om goed in beeld te brengen wat er beter kan in de aansluiting tussen vmbo en mbo op het gebied van BWI hebben we een bezoek aan Redon Bouw in Vaassen gebracht en de afdeling bwi van vmbo Sprengeloo in Apeldoorn. We willen als projectteam een goed beeld krijgen hoe de bouw en de opleidingen m.b.t. bouw georganiseerd zijn. 

Op maandag 9 november is ons projectteam, dat is samengesteld uit docenten van verschillende vmbo en mbo scholen op bezoek geweest bij Jan Aaltink docent bwi en projectmedewerker bij dit project. We hebben met elkaar gesproken over de aanpak van ons project en Jan heeft het praktijklokaal laten zien waar op dat moment leerlingen aan het werk waren. Het is altijd weer goed om te zien hoe de collega’s het onderwijs opgezet hebben en waar zij tegenaan lopen in de uitvoering. 

Om het beeld compleet te maken van de werkwijze van de huidige bouwbedrijven zijn we op 27 november op bezoek geweest bij Redon Bouw in Vaassen. We hebben een deel van de voorbereiding gezien en willen ook graag nog een keer de bouw op zodat wij ook weer volledig aangehaakt zijn. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *