Ga naar de inhoud

Kennis maken met het mbo

  • door

Sander Poll, docent LO & Dienstverlening en Producten RSG N-O Veluwe: “Tussen het vmbo en het mbo zit een kloof. Ten eerste is de overstap naar een grotere onderwijsinstelling voor veel leerlingen erg wennen. Daarnaast vraagt het mbo meer van leerlingen als het gaat om kennis, competenties en vaardigheden. Daarom hebben we – samen met Aventus – gekeken naar wat wij in het vmbo al doen, wat op het mbo gevraagd wordt en hoe we kunnen zorgen dat leerlingen alvast bekender zijn met het mbo. En waar zitten de raakvlakken?

Bij D&P hebben we keuzevakken, wij dachten: hoe tof zou het zijn als we die kunnen combineren met het mbo dat keuzedelen aanbiedt. En dat hebben we gedaan. Onze vmbo-leerlingen hebben – onder begeleiding van mbo-studenten – een tafeltje bedacht, die ontworpen met SketchUp en vervolgens ook echt gemaakt. Dat deden we bij Aventus, zodat de leerlingen niet alleen kennis maakten met het onderwijs daar maar ook met het gebouw. We kregen een rondleiding van de studenten.

Het mooie is dat de leerlingen in het begin niet eens zo enthousiast zijn. Maar als ze bezig zijn zie je de ogen gaan glimmen. Ze raken enthousiast en nieuwsgierig. Het overgrote deel van de groep vond het erg leuk. Misschien hebben ze het niet eens door, maar op deze manier krijgen ze een brede kennismaking met het mbo.

Bekijk het filmpje voor een impressie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *