Ga naar de inhoud

Projectteamlid Melissa Veerman in de schijnwerpers

  • door

Binnen project 5 wordt er gewerkt met een projectteam. In dit team zitten 5 docenten van verschillende VO-scholen uit de regio Apeldoorn. Elk projectteamlid heeft zo zijn/haar eigen expertise en dat komt de activiteiten binnen het project ten goede! 

Eén van deze projectteamleden is Melissa Veerman. Zij is docent Dienstverlening & Producten  binnen de RSG NOV te Epe. Wat maakte dat zij ‘ja’ zei, toen ze gevraagd werd om zitting te nemen in het projectteam van project 5? Melissa vertelt dat zij het als een persoonlijke uitdaging ziet om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp/project. In dit geval Sterk Techniek Onderwijs. Daarnaast ziet zij een duidelijke link tussen de zorg en techniek. Melissa ziet hier kansen voor leerlingen en in het aanbieden van nieuwe keuzevakken zoals zorg en techniek. Interessant voor de leerlingen en voor haarzelf! Tevens heeft Melissa ervaren dat zij niet alleen iets bij bedrijven kan halen maar ook kan brengen. Zo gaf zij bij een bezoek aan een bedrijf aan dat de website wellicht te veel tekst bevat en zo minder aantrekkelijk is voor jongeren. Een filmpje kan aantrekkelijker zijn. Het bedrijf was erg blij met deze tip. Zo hadden ze hier nog niet naar gekeken.   

Melissa gaat binnenkort zelf op uitwisseling bij de MBO-opleiding Smart Technology niveau 2 en 3 van Aventus, locatie Epe. Ze is benieuwd wat er op het MBO van studenten wordt verwacht op het gebied van zelfstandigheid en plannen. Tevens wil ze kennis maken met de inhoud van de opleiding, zodat ze haar leerlingen hierover kan informeren. Ook ziet Melissa de uitwisseling als een inspiratiebron voor haar onderwijspraktijk, bijvoorbeeld in het verbinden van de mogelijkheden binnen de techniek en de zorg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *