Ga naar de inhoud

TechnoDiscoveryLabs

  • door
TechnoDiscoveryLabs

Ontdekken, ervaren en leren hoe fascinerend techniek en wetenschap is kan heel realistisch in een TechnoDiscoveryLab.  Met behulp van STO-A realiseren we die  op meerdere plekken in Apeldoorn en omgeving om de ontdekplek zo dicht mogelijk bij de leerlingen te brengen. Mogelijk met ieder een eigen accent. Om STO-A middelen zo doelmatig mogelijk in te zetten wordt binnen het project gekeken naar de behoeftes en worden de afspraken afgestemd om effectieve keuzes voor investeringen te maken met po en vmbo-scholen en bedrijven.

Zo wordt op het voormalig terrein van de Zwitsalfabrieken in Apeldoorn hard gewekt aan het realiseren van een groots opgezet NewTechPark. Bedrijfsleven en onderwijs zijn gezamenlijk betrokken bij zowel de inrichting en vormgeving van de ruimtes als bij het ontwikkelen het lesaanbod.

Om vanuit STO-A goed beeld te krijgen bij de eisen die je moet stellen aan een modern ingericht Techlab is ter voorbereiding  een aantal Labs bezocht waaronder het ExperienceLab in het Coda gebouw in Apeldoorn, het TechLab van het Mondialcollege in Nijmegen en een ( digitaal) bezoek aan het TechLab van Harderwijk. Mooie voorbeelden en een goede input voor de vmbo scholen van STO-A in Apeldoorn en Epe en het Apeldoornse NTP. Dat onderwijs en bedrijfsleven samenwerken levert mooie resultaten op: docenten zijn welkom bij diverse bedrijven en leerlingen kunnen ( na de lockdown) bedrijven bezoeken om daar verschillende workshops te kunnen volgen. Om er één uit te lichten: HollanderTechniek is actief betrokken is bij het ontwikkelen van lesaanbod voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het PO.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *