Ga naar de inhoud

Trots op STO-Apeldoorn en omgeving

  • door

Het valt soms niet mee…. met een voortdurend wisselende schoolrealiteit, lessen die echt anders ingericht moeten worden, leerlingen die met heel andere vragen geconfronteerd worden, spanningen die op sommige momenten hoog oplopen, bedrijven die zoeken hoe ze nu hun uitdagingen het hoofd kunnen bieden, maar ook op welke manier ze na deze periode verder willen en kunnen.

Het vraagt veel van ons allemaal, aanpassen aan de voortdurend veranderende werkelijkheid in een tempo dat we ons vorig jaar rond deze tijd nog niet voor konden stellen.

Midden in die hectiek ontstaat ook de ruimte voor de initiatieven van Sterk Techniekonderwijs in Apeldoorn en Epe. Omdat de bestaande realiteit al behoorlijk op zijn kop staat, ontdekken we misschien makkelijker mogelijkheden die anders verborgen zouden blijven, zoals bijvoorbeeld het inzetten van simulatie-apparatuur om vaardigheden te ontwikkelen.

De Sterk Techniekonderwijs activiteiten kunnen ook als een katalysator werken in al bestaande samenwerkingen tussen onderwijs en bedrijfsleven in Apeldoorn en Epe. Zo wordt op met het NewTechPark Apeldoorn samengewerkt om Technodiscovery 2.0 vorm te geven. Hiermee kunnen de leerlingen van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs breed kennis maken met techniek en technologie en waar je dit allemaal tegen komt. Het geeft ons ook de gelegenheid om de kracht van het vmbo te laten zien en de gave dingen die je daar allemaal kunt uitproberen en leren.

In Epe wordt de samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en gemeente zichtbaar op de Rutgershof. Dit geeft schept een mooie mogelijkheid om wat we gezamenlijk in onze regio ontwikkelen voor zowel Apeldoorn als Epe beschikbaar te maken.

Gaat het allemaal vanzelf? Nee, zeker niet! Maar ik ben heel trots op iedereen die meewerkt in de projecten van Sterk Techniekonderwijs van Apeldoorn en Epe, en dat we met vallen en opstaan echt gebruik maken van de ruimte die ontstaat wanneer alles in beweging is.
Trots op de projectleiders die de energie er in houden, op alle docenten (zowel van het primaire onderwijs, de vmbo-scholen als de mbo-scholen) en bedrijven, die met elkaar blijven werken aan een prachtig aanbod dat leerlingen inspireert om positief te kiezen voor techniek in hun vmbo-schoolloopbaan! Een vmbo loopbaan die vloeiend doorloopt naar het mbo en techniekbanen waar bij de regionale bedrijven behoefte aan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *