Ga naar de inhoud

3.000 leerlingen op het Techniekfestival 2022

  • door

In oktober en november 2022 vond de tweede editie van het Techniekfestival plaats in Apeldoorn en in Epe. Zo’n 3.000 leerlingen van 75 basisscholen en middelbare scholen hebben ervaren wat techniek in onze samenleving is en wat het voor henzelf kan betekenen.

Het NewTechPark werd omgebouwd om – samen met bedrijven uit de regio – leerlingen kennis te laten maken met de zeven werelden van techniek. Ze konden ontdekken, leren en experimenteren. Op vrijdag 14 oktober 2022 was Techniek Tastbaar, tientallen technische bedrijven en instellingen lieten zien wat er mogelijk is met een opleiding in de techniek. In Epe vond op dezelfde dag Techniek Tastbaar plaats bij RSG N.O.-Veluwe.

Scholen en leerlingen enthousiast
Scholen gaven in de evaluatie aan dat hun leerling (erg) enthousiast waren over het festival, en dat een groot deel ook enthousiaster is geworden over techniek. Vrijwel alle scholen willen bij een derde editie weer meedoen.

Een aantal reacties:

  • “De activiteiten waren erg leuk! Ik heb veel enthousiaste leerlingen gezien die met van alles en nog wat druk bezig waren.”
  • “De kinderen vonden het erg leuk en ze zijn enthousiast geworden voor techniek.”
  • “Ik ben heel positief over het grote aanbod activiteiten en het enthousiasme van het personeel.”
  • “De kinderen waren vooral heel erg verbaasd hoeveel verschillende dingen allemaal bij techniek horen!”

Bekijk hieronder de impressie van Techniek Tastbaar in Apeldoorn

Bekijk hieronder de impressie van Techniek Tastbaar in Epe

Bekijk hieronder een impressie van twee Aventus-studenten

Veel dank aan alle betrokkenen

Het Techniekfestival kon alleen worden georganiseerd door de inzet van docenten, bedrijven, de mensen van het NewTechPark, de gemeente en onze organisatie. En niet te vergeten dankzij de enorme inzet van Aventus-studenten die alles op de vloer in goede banen leiden.

Meer lezen

De website Apeldoorn Direct heeft een aantal artikelen geschreven over Techniek Tastbaar, en vooral over bedrijven en scholen. Hieronder kun je die lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *